Nu am ce sa fac , sunt la munca , deci ...
Ce am observat dupa un an de antrenament dupa normele LFC
.
Dar pana sa ajungem acolo trebuie sa spun ce faceam cu un an in urma ... Cu un an in urma bagam cate 10000 (poate mai mult) pe an si toti in ture lungi ... adica 60km era minim si maxim 180km . Pe saptamana nu lipsea o tura de 140km iar toate erau facute in forta . Forma maxima o aveam ... ca si acum in iulie / august / septembrie , deja din octombrie se cunoaste o scadere considerabila a fortei musculare (nu ma mai duc picioarele , cu respiratia stau foarte bine)
Din punctul meu de vedere anul trecut faceam multe greseli , bine nici nu avem obiective clare dar cea mai mare greseala era supra antrenamentul si alte 2 greseli mai mici tin de respiratia in efort maxim si dozarea efortului .
Toata iarna pot sa spun ca am stat degeaba , relax total (alea 3 luni de cancer) poate cateva iesiri de distractie ... dar nu antrenamente . Cand a inceput sa se mai incalzeasca am trecut la antrenament 40km (Cta - MK) o data la 2 zile si in weekend ture prin mamaia (sprinturi , rulaj ... labageala) . Cand a inceput vremea buna am trecut la antrenamente cu clubul 60 - 80km cam tot in acelasi timp am inceput si antrenamentele pe MTB . In momentul participarii la ASR eram la 70% (stiam ca se poate mai bine dar nu ma duceau picioarele) . Toata perioada am limitat distantele pana in 80km si ce am facut peste le faceam ori lejer (25 - 30kmh) ori cu perioade de efort maxim urmate de relax lung ... mai pe scurt 40km si 60km erau la ordinea zilei .
La Azuga pot sa spun ca m am simtit bine doar ca pe catararea scurta s a simtit o usoara oboseala in musculatura (dar stiu cauza , si nu o spun) si a trebuit sa reduc viteza pentru a nu ma termina . Revenind acasa am continuat cu antrenamentele MTB/Sosea niciodata nu am dat tot la un antrenament (cat sa simt ceva in picior) .
Banat , ce sa zic , deja eram la 100% ... pe catarare ma simteam bine , respiratia buna . Stateam mai prost la partea tehnica dar per total a fost foarte bine .
Geiger , namoale de m a luat dracu , am terminat pe 7 si 15 la general (tura scurta) presupun ca daca aveam niste gume mai bune ajungeam in primi 5 lejer . Pe catararea de 12km m am simtit super si am mers destul de bine cred ca am urcat cu un 13 - 14kmh .
Ajuns acasa , convis ca nu mai am nici o treaba cu concursurile pe anul asta cred ca am frecat menta o sapt (0 km) dupa am inceput iar cu 40 - 60km . La o tura pana la Sitorman ma intalnesc cu Ciotic si imi spune de Timisoara , ma decid sa particip si incep sa maresc antrenamentele (nu faceam antr de 80km oricum) . Din moment ce nu am mai mers acolo aveam pregatirea si nu stiam ce sa fac cu ea si asa s a ivit Triatlon Mamaia .
La Triatlon Mamaia am avut o sapt sa imi pun la punct pozitia pe bicicleta si sa ma obisnuiesc cu contratimpul ... eu nu sunt facut pt plat este un chin sa merg pe plat si sa mantin viteza mare . Pot sa zic ca inca eram pe la 90% si nici cu antrenament de 100% nu cred ca faceam mai multe , am tras de m a luat dracu aia 24km . Am reusit printre cel mai bun timp la bicicleta (cautati timpul de la Wind Team) .
Si cam asta e cu concursurile pe anul asta . Fata de antrenamentul pe anul 2009 in care am tras mult mai mult si mai sustinut , anul acesta cu un antrenament mai relaxat am reusit o imbunatatire a performantelor fara sa trag ca nebunul .
Si MTB ul pot sa zic ca mi a afectat modul de pedalare , daca in 09 nu puteam decat in cadenta acum trebuie sa simt ceva in pedala iar la deal am inceput sa urc pe pinioane mai mici .
Hai ca daca mai imi vine ceva in minte postez ... Na scorpionu ... intrece asta