Bun, dupa cum am promis, revin cu pareri despre "vestitul" salon expo.
Pt cei care nu au rabdare sa citeasca tot, sugerez sa citeasca doar ce e bolduit, jos.Ajung la Romexpo, totul bine si frumos. Ma apropii de pavilionul mare..
In jur de ~1000 de motoare, daca nu mai mult stateau parcate frumos ocupand aproape tot spatiul cu demonstratii/concursuri etc.
Intr-o jumatate de pavilion secundar micut, se desfasura salonul de biciclete..
Afara 2-3 rampe, vreo 5-6 impatimiti ai sariturilor in cap pe bicicleta tzopaiau pe ele executand niste trick-uri (mai mult cadeau pe jos).
Intru in pavilion. O tanti ma trage de maneca si ma intreaba "Aveti bilet ?".
Vazand inca de mai devreme ca nu se petrece nimic senzational inauntru, deja ma intrebam cat dracu` vrea si asta, ca sa ma lase sa intru.
Platesc 5 lei si intru.
Inauntru, firme cunoscute de vanzari de biciclete de pe la noi aveau standuri pe laterale, lasand in centru un spatiu patrat, trasat, pe care se invartea un nene cu un mtb.
Incep sa ma apropii de standuri, care erau in numar de ~ 6-7. ABSOLUT NIMIC SENZATIONAL. Aceleasi biciclete si produse pe care le vedem pe site-urile in cauza.. Un fel de... fiecare magazin si-a luat vreo 10 modele de bicicleta din care cel putin 9 erau mtb-uri, dintre cele mai scumpe, la fel si pt piese... vreo 2-3 pipe, 1 pereche de roti si s-a asezat intr-un stand.
PRETURI ENORME pentru cateva piese amarate. Nu mai vorbesc de biciclete.
DACA VRETI SA VEDETI/VIZIONATI/CUMPARATI piese pentru cursiera, nu va duceti fratilor. Maxim 10 cursiere erau expuse in tot salonul. Si alea majoritatea carboane la niste preturi colosale, pe care nu prea te lasau nici sa pui mana.
Era un Ideal cu cadru de carbon expus, furca de carbon insa gat de aluminiu, piese destul de "entry" level insa echipare Shimano Diy. Sefii de stand stateau cu ochii pe el ca pe butelie. L-am ridicat usor sa vad cam cat de greu e si nu mi s-a parut deloc mai usor decat cursiera mea, dimpotriva, chiar parea greutz, insa nu retin ce roti avea.
Standul bikexcs adapostea o singura cursiera. Un Focus Cayo - cadru carbon, echipat SRAM Force. Din nou, sefii de stand faceau ochii cat cepele cand m-am apropiat de cursiera. Pretul ei era de 160 de milioane. Tare nu ? Nici echipata Red si nu cred ca o lua nimeni la pretul ala. Mi-a sarit in ochi foarte tare cadrul de carbon foarte lat, nu parea deloc aero.
Mergem mai departe... Mtb-uri peste mtb-uri, care mai de care mai aratoase dar si foarte FOARTE scumpe. Un stand dragut pentru domnisoare, cu biciclete de oras care aveau un look retro.
Ajung la standul unui alt magazin, nu mai retin numele. Biciclete Giant, vreo 5 cursiere. Bicicletele erau cocotzate pe un suport, cat sa iti poti da seama ca nu le poti incaleca sa dai o tura de vreo juma de pedala
Modele entry level costau de la 30 de milioane in sus. Ma apropii de bicicleta cocotzata cel mai sus. Un GIANT TCR ADVANCED. WOW ! tot ce pot spune e ca top tube-ul si down tube-ul de carbon, ambele aveau aceiasi latime pe toata lungimea lor ca si in zona butucului pedalier. ENORM, pe la 7 cm sa zic, zici ca era MTB. Numai aerodinamic nu parea.
Mai departe, bineinteles, colcaiau MTB-urile, dar din nou, preturi astronomice, si mai mult exponat decat de vanzare. Bibelan de portelou.
Concluzii:
- Cei mai prost investiti 5 lei. In 20 de minute am parcurs expozitia de 2 ori. Nu puteai incerca produse decat daca insistai foarte tare / erai interesat sa cumperi.
- 99% dintre biciclete - MTB si de oras.
- Piese foarte putine si ABSOLUT TOATE pt mtb. Ma interesa de exemplu sa imi cumpar niste pantofi pt LOOK. Un singur stand avea vreo 5 perechi de SIDI. Nici nu am mai intrebat de pret... nu era afisat, iar Sidi sunt f scumpi din ce m-am documentat.
- Preturile in loc sa fie promotionale erau umflate cu pompa.
- Nu au organizat macar o tombola cu banii aia de intrare, cu toate ca vizitatori erau multi.
- Interactivitate zero.
- Micii afara costau 3 lei un mic cat degetul mic
- Profitati de vremea buna si nu va pierdeti timpul pe drum. Ori daca doriti, mai bine vizitati muzeul satului care e la 2 pasi si parcul Herastrau, caci va garantez ca e mult mai interesant