Constanta Cycling Team
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

TONINOKA

TONINOKA

Membru Incepator
Membru Incepator
Salutare,am primit de curand un e-mail prin care mi se cerea sa fac o lista cu posibile trasee,strazi, prin statiuni care sunt
folosite de biciclisti si pe unde ar putea merge si altii care vin cu
bicicleta in oras.
Astept ideile voastre cu interes,din pacate eu nu-mi dau cu parerea caci nu am mai iesit pe un traseu mai lung de 20-30 de km de foarte multa vreme,si oricum nu foloseam vreun traseu foarte special.
Aceste informatii sunt vitale pentru articolul care va aparea in ziarul EVENIMENTUL ZILEI.Asta este ce s-a scris saptamana trecuta http://turism.evz.ro/emain/articolul/872276/Cele-mai-bune-trasee-urbane-pentru-biciclisti-
Va multumesc anticipat .

LiveForCycling

LiveForCycling

Administrator
Administrator
Pai ce pot sa spun , nici eu nu prea merg prin oras . Si cand merg , merg prin Mamaia . La capitolul catarare folosesc dealul de la poarta 3 . La MTB-uri se poate merge pe faleza din Mamaia (in afara sezonului) ... e cam ciudat articolul ... sa dea adresa forumului si verifica aici traseele noastre . In limita de 30km se poate si iesii din oras prin satele din vecinatate atat pe MTB cat si pe cursiera (majoritatea nu au cursiera) . Se poate face un traseu si prin parc (tabacarie) pentru MTB ori pe la 3papuci .

http://www.constantacyclingteam.tk
Marusone

Marusone

SuperModerator
SuperModerator
zona piata ovidiu, este si muzeul de istorie pe acolo, peninsula reprezinta orasul vechi, faleza cu cazinoul, portul turistic Tomis...cine are picioare si o bicicleta echipata cu cauciucuri de sosea poate merge si spre statiuni in sud Neptun, Olimp, Jupiter sunt ca niste parcuri foarte multa vegetatie stradute intortocheate, e frumos pe acolo, parte proasta e ca la noi in oras, judet, zona Dobrogea nu exista piste amenajate pt bicicleta, iar vara cand toata tara e aici, noi iesim la ....ski slalom

veteranu

veteranu

SuperModerator
SuperModerator
Ce am inteles eu : baiatul e corespondent la Evenimentul Zilei si trebuie sa scrie un articol despre cele mai frumoase trasee din jud.
Tinand cont de legislatia in viguare(Legea circutatiei 2006) acestea trebuie sa fie si legale{bicicletele nu au voie sa circule pe drumuri europene(E).
Asa ca multe nu avem:
1.C-ta - Mamaiaecluza Navonari - Corbu - Sacele - cetatea Histria si retur =80 km
2. .....
3....
va las pe voi sa completati ..

LiveForCycling

LiveForCycling

Administrator
Administrator
Baiatu e Tony de la magazin Very Happy

Cu am spus si eu , nu prea este placut sa mergi prin oras pe bicla , decat daca vrei sa faci "ski slalom" , iar mersul pe trotuar iese din ecuatie . Decat sa mergi din semafor in semafor si din noxa in noxa mai bine mergi prin cartiere pe stradute ori prin Mamaia ca este portiune dreapta cu 3 benzi fara semafoare . Se poate intra si pe la poarta 1 in port si se poate merge pe dig pana la capat , este o distanta buna ... este liniste si pace ... si daca ai noroc poti sa vezi delfini ... eu am vazut Very Happy

Scorpionul

Scorpionul

Lord of the Stuff
Lord of the Stuff
Digu e fain digul din port, se pot organiza concursuri de CTI pe el.

Legat de drumurile europene, imi asum dreptul sa circul pe ele Wink. Prefer totusi sa evit autostrada si orice sosea obisnuita cu o banda pe sens pe care circula tiristi speedomani care se cred pe autostrada.

https://www.facebook.com/groups/189264241714779
Felipe

Felipe

Forum Legend
Forum Legend
LiveForCycling a scris:... si daca ai noroc poti sa vezi delfini ... eu am vazut Very Happy

Off topic: eu am si calcat unul, statea pe marginea drumului cu marmota si-l barfeau pe urs, cica habar nu are sa inveleasca ciocolata in staniol.

Back on topic: Prin oras nu poti merge decat prin Mamaia in extrasezon (Aquamagic - Butoaie aproximativ 5 km), prin alte zone doar daca vrei sa faci sport extrem.

Cristizotti

Cristizotti

Forum Legend
Forum Legend
Nici o marmota Felippe. Chiar sunt delfini si pot fi vazuti mai ales in port

LiveForCycling

LiveForCycling

Administrator
Administrator
Am vazut delfini frate eram cu Andrei si Rodica pe la inceputul verii , ei pot confirma . Sunt rare ocazile dar poti sa ai noroc .

Scorpionul

Scorpionul

Lord of the Stuff
Lord of the Stuff
Va rugam respectuos sa nu mai va mai indoiti de ce zice Fratele nostru What a Face . Cand e vorba de peisaje si privelisti eu zic ca nu exagereaza niciodata Wink .

Ca sa completez imaginea lucrurilor aparent de neinchipuit (un pic off topic) ... acu 5 ani am fost cu fratimiu in padurea de pe langa manastirea Sfantul Andrei, si, in aceeasi zi, am vazut un iepure care avea mai bine de 1 m lungime si coada de vreo 60 cm, estimand masa lui la vreo 20 kg; ... iar juma de ora mai tarziu ne-a alergat un porc mistret de vreo 150 kg. Si eu si el am sarit brusc in doi copaci laterali, cand ghemul de blana se sculase deja de jos si incepea sa parcurga cei numai 20 m aflati intre mine si el (cuplase instantaneu 4x4, cu pedala la fund). Atunci nu eram cu bicicletele ci cu rucsacii in padure. Daca vreti si voi aventuri d-astea propun un off road prin acele paduri, s-ar putea sa aveti noroc (doamne fereste pale )

Ultima editare efectuata de catre scavitza - "Hellboy" in Mier Oct 28, 2009 9:03 am, editata de 2 ori

Marusone

Marusone

SuperModerator
SuperModerator
?!...............!? what the fuck??

Marusone

Marusone

SuperModerator
SuperModerator
de mistreti stiu ca sunt prin dobrogea....dar de iepuri de 1 m .............

Costel

Costel

Forum Legend
Forum Legend
Sunt modificati genetic.

LiveForCycling

LiveForCycling

Administrator
Administrator
Or fi baut din apa care raceste reactoarele de la Cernavoda

Scorpionul

Scorpionul

Lord of the Stuff
Lord of the Stuff
Revenind on topic, din ce am mai vazut in ultimele zile, daca tot doreste primarul constantean sa faca pesemne niste piste de biciclete, evident ca acestea ar fi bine sa fie facute pe bulevardele principale ale Constantei si cam atat, ca pe stradutze se descurca fiecare om, fiind mult mai simplu. Acestea fiind spuse, afisez aici o harta cu bulevardele care ar trebui pistate si pentru ciclisti.

Cele mai bune trasee urbane pentru biciclisti Hartapistelordebiciclet

Propuneri concrete pentru modul de construire si mentenanta a pistelor de biciclete :
1. Trasarea culoarelor de bicicleta pe fiecare strada, pe carosabil (si nu pe trotuar); iar aceste piste sa aibe o latime de 150 cm iar marginea din dreapta sa se afle la o jumatate de metru de bordura trotuarului (pentru a nu calca prin toate scursurile), si cea din stanga in contact cu benzile pentru masini, pe fiecare sens de deplasare, cu o culoare galbena sau rosie, cu o mica bordura rotunjita. In zonele unde pe dreapta sunt locuri de parcare, marginea dreapta a pistei sa fie lipita de acestea pt economie de spatiu.
2. Trasarea culoarelor de bicicleta si pe partile circulare ale strazilor, care sa dea posibilitatea biciclistilor de a se deplasa circular, la sensuri giratorii, curbe la dreapta sau la stanga, etc. Acestea sa fie macar punctate.
3. Trasarea culoarelor de bicicleta, de o parte si de alta a strazii pentru strazile cu sens dublu, si pe un singur sens pentru strazile cu sens unic.
4. Folosirea culoarului pentru biciclisti, in afara oraselor, pe banda de avarie existenta pe drumurile nationale, alte drumuri, etc. si care sa aiba o latime de cel putin 150 cm.
5. Acolo unde inca nu exista benzile de biciclete trasate, sa se respecta regula celor 150 de cm pentru biciclisti, in orase dar si in afara localitatilor, adica peste tot.
6. Interzicerea parcarii masinilor pe culoarele biciclistilor si pe trotuare, pentru a sigura functionalitatea acestor benzi si implicit incurajarea omului de a face si un pic de miscare.
7. Interzicerea construirii de buticuri, rigole pentru flori, garduri, panoplii de publicitate, etc. pe trotuare si pe piste, din acelasi motiv.
8. Amenajarea parcarilor pentru biciclete la marile intersectii, marile magazine, gari, autogari, scoli, institutii, locuri de munca, in cartiere, in parcarile de masini, alte locuri de interes, etc...Ca la Amsterdam.
9. Astuparea gropilor si nivelarea canalizarilor la inaltimea soselei si indepartarea oricarui obstacol de pe culoarele biciclistilor.
10. Asfaltarea tuturor astfel de culoare pentru biciclisti, pe toate strazile, inclusiv pe cele pavate cu piatra cubica, etc.
11. Sa nu se mai ude strazile cu apa, fara rost, cand incepe ploaia, sau cand este racoare. Mai intai sa se curete de praf, mizerie si de pietris. Spalarea strazilor chiar si vara nu duce decat la inrautatirea conditiilor de trafic, deoarece apa este antrenata de biciclete ingreunand semnificativ mersul pe bicicleta; iar aerul umed incins este mai greu respirabil decat un aer uscat cald.
12. La sinele de tramvai sa se monteze cauciucuri sau alte materiale care sa elimine diferenta de nivel dintre sine si carosabil, si sa inlature spatiul prea mare dintre sine si carosabil, astfel incat acestea sa fie usor trecute de biciclisti. Deci constructia sinelor sa evite derapajele biciclistilor.

P.S. Pare poate un pic exagerat , dar daca tot te apuci sa faci o treaba, propun primarului de Constanta sa faca o traba bine facuta de la bun inceput, deoarece altfel costurile totale cheltuite in timp pana ajunge traba sa fie bine facuta vor fi semnificativ mai mari. In aceasta lumina recomand: "Romane, te rog din suflet, FII MAI NEAMTZ !!! "

Ultima editare efectuata de catre scavitza - "Hellboy" in Joi Noi 12, 2009 1:41 am, editata de 3 ori

Ener

Super Member
Super Member
Sincer,mi-ar pare rau daca fac astia piste si la noi :-?

LiveForCycling

LiveForCycling

Administrator
Administrator
Poate sa faca piste , eu merg pe sosea ca nu am dat o groaza de bani pe ea sa ma tranteasca vreun roman , si pe trotuar cum draq mai mergi repede . Pistele in o tara normala se fac pe sosea nu pe trotuar .

Cristizotti

Cristizotti

Forum Legend
Forum Legend
Asa este. Pistele, peste tot in lumea asta se fac pe sosea nu pe trotuar. Bucurestiul e singurul oras care piste pe trotuare, care pe alocuri mai sunt intrerupte de cate un copac, o banca, un cos de gunoi plantate exact in mijlocul ei

Scorpionul

Scorpionul

Lord of the Stuff
Lord of the Stuff
Completez mentiunea ca punctul 12 ar fi aproape inexistent deoarece domnul Mazare a lichidat majoritatea sinelor de tramvai. Pesemne ca o sa le scoata pe toate. In afara de faptul ca tramvaiul era considerat un mijloc de transport semipoluant, el este un extrem de mare consumator de curent, deci cam tot acolo o dai. Daca spatiul eliberat cu scoaterea acestor sine se concretizeaza in crearea pistelor de biciclete, cu anumite modificari ale drumurilor, indicatoarelor si normelor rutiere adaptate si pentru pistele de biciclete, acest lucru ar fi un mare pas inainte. Daca se doreste ne putem ocupa si de problemele geometrice, crearea proiectului efectiv cu alte cuvinte, si stabilirea exacta a lungimii pistelor, si apoi doar trecerea la executarea lui si achizitiile de materiale Wink

un_greu

un_greu

Super Member
Super Member
eo` unul nu ma zbat si nici nu vreau sa faca nici o pista pt biciclistii din constanta.dupa parerea mea aici in dobrogea este ok treaba cu strazile.
Accidente au fost si for fi.acum cum are fiecare noroc.
eo` cand plec de acasa cu bici sunt constient ca am app 20% posibilitate de accident =>asigurare pt interventie cirurgicala si in caz de accident rutier de orice natura.
asa ca atentie mare oriunde si oricand
decat sa faca piste de biciclisti pe toate strazile orasului mai bine ar face o pista pt VELODROM!!!
asta as vrea eu

mihai_ct

mihai_ct

SuperModerator
SuperModerator
Cum au precizat si frati mai sus un traseu pe ţărmul Mării Negre (95% traseu fara interferente cu masini) (chiar daca e si traseu accidentat se trece si cu cursiera incetisor):faleza Mamaia, Faleză Nord, 3 Papuci, Modern, faleza Cazino, Poatra 1 si apoi vreo 8 km de dig - si cu poze:

LiveForCycling

LiveForCycling

Administrator
Administrator
Se merge si mai tare pe acolo am mers si cu 40 - 45kmh cu Scorpionu , este destul de bun cimentu , asfaltu . In capat ai parte de o priveliste frumoasa (mai ales daca nu ai fost niciodata pe acolo) . De salutat amabilitatea paznicilor de la porta unu care ne lasa sa intram (am intrat si pe la porta 5 fara prob. )

Pacat ca nu au aparut si delfini Smile ... eu nu am avut aparatul la mine data trecuta cand am vazut ... dar am avut martori Smile , ma mir ca mai avem asa vietati prin Marea Neagra

Later edit : Partea de traseu pe nisip poate fi daunatoare bicicletei , mai ales pinioanelor/lantului/foilor . Nisipul este foarte abraziv , sa nu uitam ca este folosit la sablat

Scorpionul

Scorpionul

Lord of the Stuff
Lord of the Stuff
Ok, cand propunem atunci o peripetie pe dig, ca eu unu chiar as avea chef de asa ceva What a Face , vremea acuma e ideala Cool

rodika.joli

rodika.joli

Membru Special
Membru Special
se pot observa si de pe faleza..nu numai daca mergeti pe dig..eu am vazut anul acesta in zona Cazino destui delfinasi jucausi...dar trebuie sa va treziti dimineata devreme Wink

mai sunt si multi catei pe dig...unii mai mari si rai..altii mai mici si mai dragalasi...Wink) depinde cum iti e norocul..

Scorpionul

Scorpionul

Lord of the Stuff
Lord of the Stuff
Ca tot a postat Rodika aici, se pare ca pentru aceasta seara am fost un pic neinspirat, puteam sa-i dau pe dig Very Happy. In schimb am fost la Aqua Magic, drifting time. Vreo 20 de masini au facut drifturi pe gheatza cu zapada in acea zona pana la ora 1 noaptea !!! Fratimiu a avut o pana de cauciuc, era de fapt un ciob infipt in anvelopa. Reparam situatia la o vilcanizare NON STOP, si revenim pentru noi scratchuri Smile) Nu mai spun ca am facut o suma de kilometrii ca sa-i aduc cricul si levierele de acasa, ca uitase sa si le ia la el Embarassed , jenant Rolling Eyes

Continut sponsorizat

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

Creati un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discuții recente