Constanta Cycling Team
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

LiveForCycling

LiveForCycling

Administrator
Administrator
Ce conţine un pachet cu hrană şi lichide?
10 porţii alimentare - batoane energetice, prăjituri cu fructe, suc concentrat, compot, tarte cu mere şi cu vanilie
două sticle - prima conţine un produs energetic. A doua - apă amestecată cu sirop. Cicliştii se alimentează o dată la zece kilometri

Ce mănîncă rutierii?
Micul dejun
pîine (în cantitate mare), produse de patiserie, unt, dulceaţă, miere, cereale, iaurt
fructe proaspete
şuncă albă, brînză, spaghetti cu sos de roşii şi brînză rasă, orez, ouă la cerere
lapte, ceai, cafea, suc de portocale, apă

Revitalizare
2.000 de sticle (fiecare de 50 cl) - fiecare echipă foloseşte într-un sezon 21.000 de sticle în medie
2.000 de prăjituri cu fructe şi batoane de cereale
400 de pachete cu hrană şi lichide
150 de doze energetice
210 baxuri de apă (un bax conţine 6 sticle de 1,5 litri) - o echipă consumă, în Turul Franţei, zece baxuri de apă pe zi

Cină
crudităţi: salată verde, mîncare de anghinare, ardei gras, măsline
escalop de viţel (180 de grame de persoană)
paste cu sos de roşii şi brînză rasă (250 de grame de persoană)
iaurt
desert
cafea, apă

sursa : Gsp

http://www.constantacyclingteam.tk
rodika.joli

rodika.joli

Membru Special
Membru Special
Voi ce mancati inainte de o cursa de 100 km? si ce va luati la voi sa beti? in afara de redbull..Wink


Multumesc

Scorpionul

Scorpionul

Lord of the Stuff
Lord of the Stuff
In primul rand nu beau red-bull sau orice alt energizant. Este bun si ala din cauza vitaminelor,dar in anumite limite pentru ca are cofeina si taurina, mananca alte substante din organism si mai ataca si inima. Totusi e bine sa iei niste vitamine, ori cavit, ori niste dextroza sau glucoza inainte de antrenamente. se mananca sucuri, ceaiuri cu miere, batoane snikers, mars, twix, ciocolate, cornuri croasante, depinde de ce ne simtim bine sa mancam. Dupa antrenament se mananca de regula mai mult glucide, vitamine, minerale, miere. Apoi cam la o ora se trece pe mancare, carnitza, zacusca, fripturica, in general ceva mai proteic. o sa postam cand avem timp si aspecte legate de alimentatie. Wink . e destul de povestit si aici Very Happy .

https://www.facebook.com/groups/189264241714779
Alien_X

Alien_X

Coleg de Suferinta
Coleg de Suferinta
Eu sunt mai direct.DOPAJ colega.Am facut cu Bogdan si ture de 200 km (nu foarte multe)...cu pauza doar de max 15 la destinatie(de unde ne intorceam) si cele mici de 2 min cat sa reincarcam bidoanele.Fara injectiile direct in vena, prafurile administrate si batoanele energizante si pline de amino-taurina si cofeina nu merge.Rupi inima in tine , sa bata ca daia este acolo...masa musculara sa o simti explodand, venele sa poata fi vizualizate si de catre coleg...iar cand te dai jos de pe bicla...sa nu poti sta in picioare...Atunci inseamna ca a fost o tura lunga si dura!!!!....Cat despre bautura:...nu putem face reclama desigur dar un coca-cola e bun....un pahar de vin rosu (nu mai multe ca scade campul vizual si dauneaza pozitie in sa), dar este foarte bun pentru circulatia sangvina...energizante cat cuprinde..sa ajute putin piciorul sa apese mai bine pe pedala aia ...sa o si traga daca e prinsa de ea...si desigur prafurile dizolvate in apa din biton!!!!



P.S:...acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare....
Razz Razz Laughing Laughing

...II las pe colegi mei sa iti spuna adevarul,si chiar ce ar trebui sa consumi, eu am avut cateva antecedente cu prafuri in bidoane si de atunci nu ma mai pot pronunta.Pt apararea mea, erau doar niste biete energizante..sa ma pot tine dupa ei.. Laughing Laughing .(Bogdan stie)!!!!!!!

LiveForCycling

LiveForCycling

Administrator
Administrator
man ... atunci sareau seringile in toate directile ... mai ceva ca in Turul Frantei( sunt curios ce au prin gunoi in camera ciclistii Laughing ) , cu pliculetele alea erai prea sprinten dupa aia . Te-ai intors cu spatele la noi si bagai amestecurile acolo (data viitoare imi dai bidonu sa fac analize sau mergem la spital sa dai proba de urina)
Si o poza sa nu zica lumea ca mint Laughing (se observa cit de concentrat era Ionut acolo nu cumva sa greseasca proportile si sa nu il mai prindem pana la Constanta ) :
Ce mănîncă un ciclist pe durata marilor tururi Dscf0518

Cat despre nutritie :
Trebuie sa mincam in general tot ce are multe proteine , glucide ... si tot ce consuma organismul la efort . In maincare nu strica putina sare ... ca pe parcursul turelor mai ales vara prin transpiratie se pierd cantitati destul de mari de saruri. Se maninca cu 2 h inainte de placare sa nu avem problene cu digestia dupa aia (sa nu "dam la peste" ) . Pe parcurs ceva usor se consuma : biscuiti , cornuri , stixuri , in general paste fainoase ( au glucide lipide) batoane gen mars, twix . In tururi ciclistii consuma chiar si sandwich-uri pe timpul cursei (dar au persoane pe drum care le impart saculetii) . La capitolul lichide , dupa cum spunea si Ionut un RedBull ori alta bautura de acest gen ca toate contin taurina, cofeina ... pe linga astea o bautura energizanta mai are si vitaminele B3(niacina) , B5 , B6 , B12 ( daca va intereseaza cu ce ajuta aceste vitamine pot sa postez ... este ceva de scris) , mai merge si apa indulcita cu zahar , Cola are si aia cofeina , unii ciclisti beau si o cafea inainte de tura dar aia au bataile de 40/60 in repauz . Cit despre Gatorade pot sa spun ca nu este bun de nimic , am facut asta vara un experiment (Ionut stie) si am baut la o tura numai Gato fara apa fara nimic (am mincat bineinteles dar nu am baut alt lichid decit Gato ) si este nasol la gust iar hidratarea pe care zic ei ca o face mai bine decit apa NU EXISTA . Pana la urma fiecare consuma ce ii place si ce il ajuta depinde si de organism , Scorpionu e cu rosile si alte produse naturiste , noi ii tragem cu ciocolata , Cola , RedBull si ce mai gasim pe traseu.
Acum asta folosesc eu , nu trebuie sa va luati dupa mine ... erau doar citeva idei Wink

http://www.constantacyclingteam.tk
rodika.joli

rodika.joli

Membru Special
Membru Special
scavitza a scris:In primul rand nu beau red-bull sau orice alt energizant. Este bun si ala din cauza vitaminelor,dar in anumite limite pentru ca are cofeina si taurina, mananca alte substante din organism si mai ataca si inima. Totusi e bine sa iei niste vitamine, ori cavit, ori niste dextroza sau glucoza inainte de antrenamente. se mananca sucuri, ceaiuri cu miere, batoane snikers, mars, twix, ciocolate, cornuri croasante, depinde de ce ne simtim bine sa mancam. Dupa antrenament se mananca de regula mai mult glucide, vitamine, minerale, miere. Apoi cam la o ora se trece pe mancare, carnitza, zacusca, fripturica, in general ceva mai proteic. o sa postam cand avem timp si aspecte legate de alimentatie. Wink . e destul de povestit si aici Very Happy .


eu dupa 2 ture de mamaia si cateva plimbari prin oras pe la cazino sunt lesinata de foame! si servesc carne cu legume sau orez, apa multa..si cam atat si ceva dulce sa zic..inainte de plimbare pap iaurt si corn cu cioco Wink

multumesc de info,..astept si alte aspecte..Wink sunny

rodika.joli

rodika.joli

Membru Special
Membru Special
Alien_X a scris:Eu sunt mai direct.DOPAJ colega.Am facut cu Bogdan si ture de 200 km (nu foarte multe)...cu pauza doar de max 15 la destinatie(de unde ne intorceam) si cele mici de 2 min cat sa reincarcam bidoanele.Fara injectiile direct in vena, prafurile administrate si batoanele energizante si pline de amino-taurina si cofeina nu merge.Rupi inima in tine , sa bata ca daia este acolo...masa musculara sa o simti explodand, venele sa poata fi vizualizate si de catre coleg...iar cand te dai jos de pe bicla...sa nu poti sta in picioare...Atunci inseamna ca a fost o tura lunga si dura!!!!....Cat despre bautura:...nu putem face reclama desigur dar un coca-cola e bun....un pahar de vin rosu (nu mai multe ca scade campul vizual si dauneaza pozitie in sa), dar este foarte bun pentru circulatia sangvina...energizante cat cuprinde..sa ajute putin piciorul sa apese mai bine pe pedala aia ...sa o si traga daca e prinsa de ea...si desigur prafurile dizolvate in apa din biton!!!!



P.S:...acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare....
Razz Razz Laughing Laughing

...II las pe colegi mei sa iti spuna adevarul,si chiar ce ar trebui sa consumi, eu am avut cateva antecedente cu prafuri in bidoane si de atunci nu ma mai pot pronunta.Pt apararea mea, erau doar niste biete energizante..sa ma pot tine dupa ei.. Laughing Laughing .(Bogdan stie)!!!!!!!

Ai grija cu glumele..ca pana sa ajung la randul cu pamfletul..am inregistrat informatia initiala..cu prafuri si alte minuni Suspect ma duci in ianuarie;) bom
ori faceti sport ori beti cola? sau redbull! eu vreau remedii naturiste nu surogate moderne bounce

200 km? lol! hihihihi cred ca glumiti stimabile king ceva e putred in danemarca..

rodika.joli

rodika.joli

Membru Special
Membru Special
Pt Bogdan:

remedii naturiste primesc! dar nici chiar cu rosii..=))))))))) sunt de acord cu twix si mars..miamiii Basketball

LiveForCycling

LiveForCycling

Administrator
Administrator
Nu ai inteles treaba cu dopaju este in gluma , tu crezi ca are cineva bani sa se dopeze pe aici .. se face si dopajul ala cu un doctor cu cateva mii de euro .
Trurele de 200km sunt adevarate au fost 2 (a doua a avut vreo 194km pentru el ca sta in Ovidiu , si pentru mine cu cativa km in plus ca stau in Constanta ) .
Bauturile energizante le bem mai mult pentru psihic ( ca daca esti lesinat poti sa bei cu naveta ) ca oricum nu fac mare diferenta dar oricum au si ele niste vitamine acolo ( si cu alea nu trebuie sa exagerezi ca vara pe caldura nu stii ce pateste inimioara de la cofeina aia amestecata cu taurina ) . Ciclistii care merg de ceva ani au inima marita ( cred ca va dati seama si de ce ) iar in repauz inima bate cu un BPM mai mic decit la un om normal
Un Cola (rece) pe traseu este mana cereasca mai ales cind colinzi 40km pentru o sticla de 500gr ca sunt locuri unde nici nu au auzit de asa ceva .

http://www.constantacyclingteam.tk
Alien_X

Alien_X

Coleg de Suferinta
Coleg de Suferinta
"200 km? lol! hihihihi cred ca glumiti stimabile king ceva e putred in danemarca.."

Asa am zis si noi cand o pregateam si mai ales cand am plecat...Sa vezi vb pe noi in prima 100 km...si sa vezi tacere la 150 km...Ne uitam unul la altul si pedalam ca altceva nu mai eram in stare Razz .Ce batoane, ce hidratare, ce redbull, bagai in tine cat puteai si tot degeaba Laughing Laughing Dar usor , usor...km cu km...le-am facut si pe astea, sunt mandri de ele si sper ca si anul acesta sa fim sanatosi si sa ajungem sa le facem!!!..Poate mai multi si cu voie buna!

rodika.joli

rodika.joli

Membru Special
Membru Special
va doresc cat mai multi km..si in grup cat mai mare! ce bine de voi! eu sper sa gasesc zone apropiate in oras..unde sa ma joc si eu cu bici ..la vara cand traficul nu-mi va mai permite sa ies in mamaia..Wink

Toate bune! bounce

rodika.joli

rodika.joli

Membru Special
Membru Special
Pt Bogdan:

Nu sunt toanta mi-am dat seama ca e gluma cu prafurile alea scratch hihihi as incerca si eu..daca mi-ati oferi voi gratis prima doza geek

Scorpionul

Scorpionul

Lord of the Stuff
Lord of the Stuff
LiveForCicling a scris:"La capitolul lichide , dupa cum spunea si Ionut un RedBull ori alta bautura de acest gen ca toate contin taurina, cofeina ... pe linga astea o bautura energizanta mai are si vitaminele B3(niacina) , B5 , B6 , B12 ( daca va intereseaza cu ce ajuta aceste vitamine pot sa postez ... este ceva de scris)"

Tocma de aceea recomand sa detaliezi un pic informatiile legate de complexul vitaminic B, daca cunosti ceva, e bine sa fim informati. Motiv pentru care acest forum trebuie sa fie complet dotat cu detalii Very Happy , ca sa stim ce e de facut. Oricum raman totusi la parerea ca in afara de ceva vitamine, energizantele astea nu sunt bune vara, deoarece afecteaza in mod negativ inima si tensiunea. Este de asemenea necesar pe cat posibil sa compensam oboseala cotidiana cu o doza de somn suficienta decat cu cofeina, taunrina, si cafele, nesuri, cole, si alte d-astea. Barele fibroase, calorice, ciocolatele sunt acceptate, ele fiind stimulente moderate. Dar nu sunt acceptate stimulentele care alerteaza mult organismul, fara o baza energetica sau/si vitaminica, mineralica consistenta corespunzatoare, deoarece acesta este locul ideal pentru un infact facut direct pe linia continua a unui drum European E60 atunci cand tragi un sprint Very Happy Twisted Evil

Eu am avut acu o saptamana 157 cu 114 tensiunea, masurata in Carrefour la tonomatul ala Very Happy. Cred ca din cauza ca am dat-o pe ciocolate calde si 3 in 1 Very Happy

https://www.facebook.com/groups/189264241714779
Alien_X

Alien_X

Coleg de Suferinta
Coleg de Suferinta
Bogdane...pune tata aici reactile chimice si tot tacamul...pai faci aici niste afirmati fara acoperire?....se poate?

LiveForCycling

LiveForCycling

Administrator
Administrator
Man cu tic-ticu tu stai cam nasol ... suspect ... chiar tu care nu bei Cola si alte treburi si tot da rateuri ... Suspect
Cat despre Complexul B ... uite lectura aici ... miopie placuta

Grupul sau complexul B cuprinde 12 vitamine hidrosolubile: B1, B2, B4 (colina), B6, B12, B15, biotina, acidul folic, vitamina PP, acidul paraminobenzoic si acidul pantotenic.



Vitamina B1 (aneurina, tiamina). Se gaseste in toate speciile de fructe, dar mai ales in alune, castane, nuci, prune, piersici, mere, citrice, struguri. Este necesara omului in cantitate de 1-2 mg pe zi. Stimuleaza transformarea glucidelor in lipide si a acidului piruvic si alfa-cetoglutaric in aminoacizi. Vitamina B1 este necesara pentru functionarea normala a sistemului nervos, a aparatului cardiovascular si a unor glande endocrine. Combate insomnia si iritabilitatea. Are rol in apararea antiinfectioasa a organismului. Cresterea ponderii glucidelor in dieta mareste necesarul de vitamina B1. Ea este sintetizata si de microorganismele din intestin. Se distruge usor la caldura. Insuficienta vitaminei B1 are ca efecte: perturbarea metabolismului glucidic, tulburari cardiovasculare.



Vitamina B2 (riboflavina, lactoflavina) se gaseste in toate fructele si legumele. In alimente, ea se gaseste in stare libera sau combinata cu fosforul. Vitamina B2 intervine in procesul de crestere, de mentinere a integritatii epiteliilor, in absorbtia lipidelor si protejeaza tesuturile hepatice contra substantelor toxice. Totodata, ea participa la procesele de oxidare din organism, are rol esential in formarea tesuturilor, in sinteza hemoglobinei si previne sensibilizarea ochilor la lumina. Ia parte la metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor si a fierului. Necesarul zilnic de vitamina B2 este de 1,6-2,5 mg pentru barbati si de 1,2-2,0 mg pentru femei. Insuficienta ei se manifesta prin: ragade la colturile gurii, leziuni ale buzelor si aripilor nasului, coloratia limbii in rosu-intens, tulburari vizuale, oboseala, dureri musculare sub forma de crampe, greutate la urinare, derajamente gastrointestinale, oprirea laptelui la femeia care alapteaza. Este rezistenta la caldura, dar sensibila la actiunea substantelor alcaline si foarte sensibila la lumina.


Vitamina B4 (colina) este o baza azotata foarte raspandita in stare libera sau combinata. Prezenta ei este indispensabila dezvoltarii normale a organismului animal si procesului de lactatie. Previne incarcarea grasa a ficatului.



Vitamina B6 (piridoxina, adermina). In organism, piridoxina se afla sub forma de piridoxalfosfat. Ea este un diuretic natural (previne retinerea apei in organism, mai ales in timpul sarcinii), are rol in formarea hematiilor, leucocitelor, limfocitelor si trombocitelor (hematopoeza), participa la buna functionare a ficatului, pielii si sistemului nervos. Se foloseste in tratamentele de scadere dirijata a colesterolului in sange si franare a aterosclerozei. Vitamina B6 se gaseste in capsune, agrise, mure, prune, mere, pere, coacaze, affine, cirese, catina alba, struguri, avocado s.a. Un om are nevoie de 1-2 mg vitamina B6 pe zi. Este rezistenta la caldura, dar se distruge la lumina.

Vitamina B12 nu este sintetizata de plante, ea gasindu-se numai in produsele de origine animala.



Vitamina B15 are rolul important de eliminare a fenomenelor de hipoxie (insuficienta de oxigen) la nivelul tesuturilor musculare (cel cardiac in mod deosebit). De aceea, vitamina B15 se utilizeaza in cazuri de astm, anghina pectorala, insuficienta coronariana si boli de inima reumatismale. Are si effect de detoxifiere, in cazul intoxicatiilor cu alcool, narcotice si barbiturice. Necesarul zilnic de vitamina B15 al unui adult este de 2 mg.


Vitamina B8 (biotina, denumita si vitamina H) este indispensabila pentru cresterea si dezvoltarea normala a organismului uman. Sursele cele mai bogate de biotina sunt ficatul, galbenusul de ou, drojdia de bere si orzul nedecorticat. Biotina este prezenta in zmeura, mere, prune, citrice s.a Necesarul zilnic pentru om este de 100-300 mg.


Vitamina B9 (acidul folic) se gaseste in alune, visine, portocale, mango, fragi, avocado s.a. Participa la sinteza acizilor nucleici, are rol in cresterea si reproducerea celulara si contribuie la formarea acidului clorhidric in stomac, iar prin aceasta, la stimularea apetitului. Este indicat in anemii, in anumite tulburari digestive si in convalescente. Carenta acidului folic la gravida poate produce malformatii copilului. Participa la degradarea si utilizarea proteinelor, alaturi de vitamina C si B12. Acidul folic este sintetizat de microflora intestinala in cantitati mari. Un om adult are nevoie de 400±100 mg de acid folic pe zi.



Vitamina PP (niacina sau nicotinamida) este necesara in respiratia celulelor vii, are effect vasodilatator si este active in metabolismul glucidelor si proteinelor. Absenta ei din alimentatie produce pelagra. Poate fi substituita prin triptofan (acid aminat esential). Se gaseste in mai toate fructele, cu deosebire in alune, castanet, caise, cirese, capsune, piersici, mere, prune, affine, citrice. Necesitati zilnice: 18-26 mg pentru barbati; 13 mg pentru femei si 9-16 mg pentru copii. Niancina este stabila in timpul pastrarii, dar pierde 15-20 % din valoare prin fierbere si prajire.



Acidul pantotenic are rol vital in metabolismul celular, deoarece participa la eliberarea de energie, prin degradarea glucidelor, lipidelor si proteinelor si la utilizarea altor vitamine (B2). Se gaseste in alune, coacaze, capsune, caise, prune, zmeura, cirese, citrice… Este considerat indispensabil la formarea anticorpilor, in lupta organismului contra diversilor agenti patogeni declansatori de infectii. El asigura integritatea tegumentelor, intervine in formarea acizilor grasi, a colesterolului, vitaminei D, hormonilor sexuali etc. Insuficienta lui in organism accentueaza simptomele artritei. Un om are nevoie de 10-20 mg acid pantotenic pe zi. Aceasta vitamina este sintetizata de microflora intestinala; circa 33 % din acidul pantotenic din alimente se pierde prin fierbere sau prajire.

http://www.constantacyclingteam.tk

Continut sponsorizat

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

 

Creeaza un forum | Sporturi si Pasiuni | Echitatie, Ciclism, Drumetii | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discuții recente